О нама

Часопис Смрт Свету (Death To The World) започели су подвижници манастира светог Германа Аљаског (северена Калифорнија) и духовни следбеници оца Серафима Роуза који је 1967. основао манастир. Часопис, како наводе надахњује трагање за Истином и преиспитивање душе, усред модерног доба нихилизма и очајања, промовишући древне принципе последње истинске побуне - умрети за овај свет и живети за други.
Термин не означава тежњу ка смрћу живога света, већ одбацивање и борбу против његове огреховљености. Изведен је из писања светог Исаака Сиријског (7.век): Свет је општи назив за све страсти. Страсти су следеће: љубав према богатству, жеља за поседовањем, телесна задовољства, завист, похлепа за моћ, гордост, облачење у скупу одећу. (...) Види за коју од ових страсти ти живиш. Тада ћеш познати колико си жив за овај свет и колико си мртав за њега.
Часопис је настао као мисионарска заједница првенствено за младе у панк субкултури, од монаха који су и сами били панкери. Захваљујући томе се и тематски и изгледом разликовао од дотадашњих православних издања, у којем  доминира црна боја, цртежи и црно беле фотографије икона и фресака. Године 1997. престаје са излажењем да би га 8 година касније, у сарадњи са монашким братством, поново покренули млади чланови антиохијске цркве светог Варнаве, такође из Калифорније. Са њиховом дозволом родио се и наш огранак. Како је мисионарење зајединчки посао, позовите све којима би ова идеја могла да буде или јесте блиска. За све предлоге пишите нам на: istinskapobuna@gmail.com или на fb страницу.

Нема коментара:

Постави коментар